jueves, 26 de febrero de 2009

Vacances i Acollides Solidàries a Palestina

Si algú o alguna vol fer una tasca solidària durant aquestes vacances hi presento alguna proposta:
La primera opció són Brigades a Palestina adreçades a joves, ajuda al Comitè Israelià contra la demolició de Cases Palestines (ICAD) a reconstruir cases palestines (Per a mes informació, fotos, videos, consultar la pagina en anglès de l'ICAHD essent la seva adreça http://icahd.org/eng.)

Des del 2003, el Comitè israelià contra la demolició de cases (ICAHD) ve organitzant un programa de campaments d'estiu, en el marc de la campanya contra la demolició de cases palestines als Territoris Ocupats, per a activistes palestins, israelians i d'altres nacionalitats.
El campament té lloc a Anata, a Jerusalem Est, durant el mes d'agost del 2009. L'ICAHD ha organitzat un programa específic per a activistes i solidaris de l'estat espanyol, en col·laboració amb l'ONG Pau Ara. Pau Ara és una associació catalana, que treballa la cultura per la pau amb projectes de cooperació i sensibilització.Treballa en zones que pateixen conflictes armats, majoritariament a Palestina i a l’Afganistan.

Tots els anys, cents de ciutadans palestins són desallotjats per la força i obligats a presenciar la demolició de les seves cases als Territoris Ocupats. Els buldozers i els martells pneumàtics de l'exèrcit israelià destrueixen les seves cases en minuts, perquè el Govern israelià els acusa d'haver-les construït sense permís, de ser il·legals al seu propi territori, quan el Govern israelià sol reconeix els seus propis permisos, que naturalment no concedeix als palestins.

La activitat es basa en :
· Activitats formatives del campament en anys anteriors cal assenyalar les conferències i debats amb activistes
· Excussions on podran conèixer de primera mà la realitat sobre el terreny dels assentaments israelians i les demolicions de cases palestines que impliquen.
· Coneixer en persona la situació creada pel Mur a Jerusalem, Hebrón i Betlem o les barreres i passos de control de l'exèrcit israelià als Territoris Ocupats.
· Visitar Ramallah, la capital provisional de l'Autoritat Nacional Palestina a Cisjordània
· Entrevistar-se amb les principals organitzacions polítiques i no governamentals palestines.
· Visitar els camps de refugiats creats després de la guerra de 1948.
· Conèixer el desert de Naguev i la lluita dels beduïns per la seva cultura, la seva terra i els seus pous d'aigua

Durant dues setmanes, els voluntaris treballen en la construcció d'una casa per a una família concreta palestina, amb l'ajuda de treballadors, familiars i amics palestins. Al final, el projecte conclou amb una festa en la qual es lliuren formalment les claus de la casa reconstruïda als seus propietaris palestins, en una festa de tots els que han treballat junts.

La segona opció és diu Vacances per la pau . Basicament ajuda a donar unes vacances sense guerra a un grup de nens palestins. Coordina i acull les vacances a Catalunya d’aquest nens per que puguin respirar en un ambient no bèl·lic. Alhora sensibilitzarem la població catalana fem diverses activitats amb el grup de nens. Exclusivament a l'Agost 2009
INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:
Pau Ara
Pl. dels Traginers, 4, 1r 3ª
08002 Barcelona · Catalunya
Maria Vilà MirasT: 619 734 797

No hay comentarios: