viernes, 22 de junio de 2012

NO a l’euro per recepta

Front a la indignitat de la taxa a la malaltia, la proposta de la ciutadania conscient dels seus drets, dempeus per la salut pública!


Quan anem a comprar els medicaments que ens recepti el metge o metgessa, neguem-nos a pagar l’euro per recepta. No tenen vergonya d’intentar cobrar aquesta taxa quan ja hem pagat els nostres impostos, quan sabem amb tota seguretat que aquesta mesura incrementarà les desigualtats a la nostra societat, quan hi haurà persones que hauran de triar entre poder menjar i comprar els remeis que necessiten… i quan cada dia es destapen corrupcions a la sanitat catalana i es destinen milions d’euros a compensar les malifetes i estafes dels bancs.

Per tot això, i més, quan a la farmàcia et demanin que paguis l’euro per cada recepta, entrega aquesta carta perque la facin arribar al senyor Boi Ruiz. Inundem la conselleria de salut amb la nostra negativa a pagar la taxa de la malaltia, l’impost més indigne del govern més covard.

Benvolgut Sr.,o Sra. Farmacèutic/a:
Com Vostè coneix molt bé, les recents mesures preses pel Govern Autonòmic i el Govern de l’Estat estan posant en perill un model de Sanitat Pública que ha costat molts sacrificis a diverses generacions. La mesura recentment adoptada sobre el que es coneix com a “taxa de l’euro per recepta”, a més de resultar injusta per al ciutadà (que ja paga la Sanitat amb els seus impostos) no actua sobre les veritables causes estructurals dels problemes de la “nostra” Sanitat Pública. I nostra vol dir de la ciutadania, i per tant també dels farmacèutics i farmacèutiques, i de molts altres col•lectius professionals i socials. El fet de que comenci a aplicar-se el que en diuen “taxa per recepta” pot posar en perill la continuïtat d’alguns tractaments en persones especialment vulnerables.
Veiem amb preocupació la forma com el Sistema Sanitari es decanta per postures economicistes, amb evidents criteris privatitzadors i tot ignorant els més elementals principis tant de justícia social com de salut pública. Es tendeix a considerar els professionals sanitaris com a simples gestors d’un pressupost, no sempre realista. També en aquest cas, l’aplicació del re-pagament sota el títol de “taxa de l’euro per recepta”, pretén convertir el farmacèutic en un agent econòmic en benefici de la Administració. Encarregar-li funcions de recaptador d’impostos, incrementant la càrrega burocràtica, és absolutament improcedent. El personal de farmàcia ha de tenir funcions sanitàries per tal de poder ajudar als pacients amb els medicaments a fer-ne un ús adequat.

Avui aquesta nova penalització sobre les persones malaltes ens arriba de la ma del Govern de la Generalitat de Catalunya, però tenim ja anunciada i amenaçada una nova taxa sobreafegida sobre els medicaments, des de l’ Administració estatal, Ministerio de Sanidad, a partir del dia 1 de juliol. És lògic i coherent que el meu rebuig es concreti i estengui amb igual determinació a totes les reiterades agressions planificades pel Govern i el Gobierno.


Igualment vull deixar constància que penso fer responsables de qualsevol incidència, agreujament o complicació sobrevinguda del meu actual estat de salut, relacionada amb aquesta circumstància d’impediment terapèutic, als màxims directius competents del Departament de Salut i tota la seva cadena de comandaments.
Per tots aquests motius, i d’altres, li MANIFESTO LA MEVA NEGATIVA A PAGAR LA TAXA DE L’EURO PER RECEPTA. Poso a la seva disposició aquesta declaració per a que en pugui informar, si així ho desitja, a les autoritats sanitàries.


Tot esperant la seva comprensió, el saluda cordialment i cívicament
NOM I COGNOMS
CIP
RECEPTA
Signatura2 comentarios:

Dani dijo...

Deixant de pagar l'euro a la farmàcia, l'únic que conseguiràs es que sigui el teu farmacèutic el qui ho pagui per tu (creu-me que desde el nostre sector hem protestat i hem fet l'impossible per evitar tot això).

T'asseguro que els propis farmacèutics estan molt més emprenyats que els ciutadans amb tot això. Jo mateix porto quasi una setmana quasi sense dormir, perquè estant havent tants problemes tècnics i funciona tot tant malament que la siutació a la farmàcia es d'autèntic caos.

Així, que creu-me, comprenc l'enrabiada ciutadana, pero si us plau, no ho pagueu amb nosaltres, que es dels sectors més castigats amb la condenada crisi. Qui ha de començar a pagar per tot això es el polític, l'autèntic culpable, i de veritat que fins ara son els que s'han anat "més de rositas".

Cordialment,
Un farmacèutic

Alfredo dijo...

Hoy he ido a buscar mis 4 medicamentos a la Farmacia (Soy enfermo crónico) y primero me han dicho que no me podían servir por que tenían un problema informatico. Al yo exigirles que tenían que darmelos, me han dicho que me darían solo los mas urgentes. Al decirles que NO quiero pagar el euro por cada uno, me han dicho que tenía que rellenar un impreso y dejar una fotocopia de mi D.N.I.. Les he dicho que no tenía por que dejarles una fotocopia de mi D.N.I., que si querían se tomaran nota, también les he dicho quería el impreso en Castellano y me han dicho que “solo” lo había en Catalan.
Al final como el tema subia de tono (Han salido 3 personas mas del interior de la Farmacia para apoyar a su compañera), les he dicho que yo necesitaba mi medicación y que si no me la daban, que llamáran a la Policia. En principio me han dicho que la llamara yo pero al final la han llamado ellos. Llego la Policia, preguntan sobre el tema y me han dicho que si no cumplo con las normas establecidas, que no me daban los medicamentos. Les he pedido que levantaran denuncia y me han dicho que si queria presentar alguna denuncia que tenia que ir yo a la Comisaria y que si no estaba de acuerdo con el procedimiento, que fuera a la Generalitat y que me quejára alli.
Total que al final y despues de discutir y discutir, tube que salir de la Farmacia SIN los medicamentos, bajo la amenaza del Policia de que iban a ir al Juzgado a presentar una denuncia sobre mi, por no se que amenazas ????? ¿Alguien puede informarme de como proceder?. Mi mail es: alfreditof@hotmail.com
Gracias.